Slovensko

EuroMarathon od Kopra do Milj

Utrinek iz zadnje izdaje Euromarathona

Šesta izdaja EuroMarathona, mednarodne tekme, ki se odvija vsak konec leta, štarta 4. novembra na Carpacciovem trgu v Kopru in se zaključi v Miljah, 21.097 kilometrov dlje.

Gre za danes že običajno mednarodno tekaško srečanje, ki ga od letos bogati tudi 10-kilometrska tekma Short Run Ankraran-Milje, ki jo federacija Fidal priznava kot glavno tekmo.

Vsem je jasno, da tekma nima zgolj športnega pomena glede na to, da jo organizira društvo Asd Evinrude na čezmejnem območju med Italijo in Slovenijo. Duh takih dogodkov se poponoma ujema s cilji medobčinskega združenja Morje Kras, ki ima svoj namen v medsebojnem dopolnjevanju storitev soelujočih ustanov, pa tudi v spodbujanju kulturne izmenjave na celotnem in tudi širšem območju.

Euromarathon 2012 ima svoj spletni prostor na naslovu: www.euromarathon.it, pokrovitelji izdaje pa so komite Coni Fvg, federacija Fidal Fvg, Avtonomna dežela Furlanija Julijska krajina, Pokrajina Trst, Občina Milje, Mestna Občina Koper.

Euromarathon Koper-Milje je kompetitivna tekma na državnem nivoju, katere se lahko udeležijo atleti, ki so člani Fidal in ustanov za spodbujanje športa, ki so lani pristopile h konvenciji Fidal-Eps. Italijanski atleti, včlanjeni v ustanove za spodbujanje športa, morajo za vpis predložiti kopijo izkaznice, veljavno za leto 2012, in kopijo zdravniškega potrdila o usposobljenosti za opravljanje agonističnih športnih dejavnosti.

Atleti od 23. leta dalje (kategorija amaterji/masterji), ki niso včlanjeni, morajo vpisni poli priložiti: kopijo zdravniškega potrdila o usposobljenosti za opravljanje agnistčnih športnih dejavnosti, dnevno izkaznico in potrdilo o plačilu € 7.00 za dnevno izkaznico za dvig naprsne številke.